Cum sa iti atingi obiectivele de CrossFit

Cum sa iti atingi obiectivele de CrossFit

Indiferent daca esti un amator sau un profesionist, CrossFit-ul nu este pentru cei slabi de inima. “Intensitate” este al doilea nume al acestui sport si scopul este sa va depasiti limitele. O sa fiti surprinsi de ce sunteti capabili!

Cu orice program intens de antrenament este crucial sa obtinem rezultate si sa preveniti accidentarile. In primul rand trebuie sa va asigurati ca programul de CrossFit, sala de antrenament si antrenorul este potrivit nevoilor si dorintelor voastre.
Odata ce ati pus la punct un program de antrenament si unul de refacere post-efort si o dieta zilnica echilibrata este timpul sa luati in considerare si folosirea aparatului de electrostimulare Compex. Acesta nu a fost conceput doar ca un ajutor in refacerea post-efort, ci si pentru a creste in forta, forta pe care o puteti folosi in ridicarea greutatilor, in sarituri si pentru a atinge mai repede obiectivele propuse.

Daca pare prea frumos sa fie adevarat, ei bine, este! In urmatoarele randuri va vom explica cum va ajuta electrostimulatorul Compex in CrossFit.

1. Recrutarea mai multor fibre musculare
Compex va poate ajuta in cresterea fortei recrutand mai multe fibre musculare. Cum functioneaza mai exact?
Sa presupunem ca unul din obiectivele dumneavoastra este sa ridicati greutati mai mari. Pentru a face acest lucru, trebuie sa antrenati corpul sa recruteze mai multe fibre musculare. Ridicand greutati din ce in ce mai grele, in acelasi fel sau in aceeasi miscare, creeati modalitati prin care creierul recruteaza mai multe fibre musculare, lucru esential in cresterea fortei. Acest lucru cere timp si chiar atunci cand sunteti in cea mai buna forma, doar 30% din fibra musculara este folosita.
Cu ajutorul aparatelor de electrostimulare Compex puteti recruta mai multe fibre musculare pentru ca stimularea este directa si nu necesita ridicare progresiva de greutati. Aparatul actioneaza la fel ca si creierul, trimitant informatia catre corp prin impulsuri electrice. Acesta trimite un impuls electric prin fibrele nervoase pentru a le excita, apoi transmis in fibra musculara. Compex este din toate punctele de vedere identic cu activitatea musculara controlata de creier. Cu alte cuvinte, muschiul nu face distinctie intre o comanda trimisa de creier sau de aparat. Electrostimularea Compex presupune stimularea fibrelor nervoase prin impulsuri electrice transmise de electrozi. Plasarea acestora ajuta foarte mult in targhetarea muschilor pe care doriti sa ii lucrati.
Puteti folosi Compexul pentru a castiga forta musculara in loc de obisnuitul antrenament cu greutati, fie in plus fata de antrenament sau chiar in timpul antrenamentelor.

Crossfit Romania

2.Reducerea impactului
In mod normal, pentru a creste forta musculara, trebuie sa ridicati greutati din ce in ce mai mari. Acest lucru poate duce la febra musculara, la o refacere post-efort mai indelungata, se pune o tensiune pe articulatii foarte mare si exista riscul de accidentare. Cu Compex nu trebuie sa va faceti griji pentru aceste lucruri.
Folosirea Compexului in timpul antrenamentului va ajuta sa aveti contractii musculare mai puternice fara a adauga greutati. Acest lucru reduce impactul si tensiunea pusa pe articulatii fara a scadea intensitatea antrenamentului. Datorita acestui impact redus puteti avea si un timp de refacere post efort mai scurt.

3. Echilibru
Cu totii avem o parte mai puternica si una mai slaba. Cand faceti CrossFit, chiar daca stiti care parte este mai slaba, corpul dumneavoastra va compensa automat in momentul cand ridicati, aterizati sau alergati. Daca nu exista un echilibru, exista un risc de accidentare. Daca aveti o parte mai slaba, nu va puteti maximiza forta musculara. Compex are patru canale si va da posibilitatea sa lucrati fie ambele parti ale corpului in acelasi timp, fie sa intariti forta musculara pe partea mai slaba.

4. Cresterea vitezei de contractie a muschiului
Nu este atat de important cat de repede muschiul se contracta, dar este crucial sa aveti miscari rapide in cazul sariturilor sau a impingerilor. Stimuland mai multe fibre musculare in timpul antrenamantelor, este cel mai eficient mod de a creste viteza de contractie a muschiului. De exemplu, cand doriti sariti, musculatura picioarelor trebuie sa se contracte imediat. Sarind de mai multe ori sau folosind greutati impatul si tensiunea se resimte asupra genunchilor si gleznelor inainte de a va atinge obiectivele. Antrenandu-va cu Compex va permite sa stimulati ce muschi doriti, cat de mult doriti. In anul 2013, jucatorul de volei pe plaja, Brandon Talbot a folosit Compex pentru a-si imbunatati saritura in plan vertical si a reusit sa bata trei recorduri mondiale. Acesta nu a folosit greutati dar a folosit Compexul pentru a creste forta exploziva. Talbot si-a imbunatatit saritura folosind Compex si in final a reusit sa sara de la sol peste o platforma de 155 cm.

Crossfit romania

5. Refacerea post efort
Refacerea post efort necesita la fel de mult timp ca si antrenamentele. Cand sunteti aproape de atingerea unui obiectiv este foarte greu sa faceti o pauza de o zi sau doua pentru a va reface muscular. Compex va poate ajuta in acest fel. Acesta are doua programe special create pentru refacere “Training recovery” sau “Competition recovery”. Acestea ajuta in cresterea fluxului sangvin in muschi cu 600%, ajutand la drenarea deseurilor acumulate in urma activitatii fizice intense, precum acidul lactic, in plus ofera o stare de bine prin eliberarea de endorfine.

Daca practici CrossFit iti recomandam Compex SP6.0 si Compex SP8.0, variantele wireless, care va ofera libertatea de miscarea si ulizarea usoara a lor in timpul antrenamentelor. 

Mat Fraser vorbeste despre experienta sa cu Compex

Scris pe 2018-08-30 0 13362

Scrie un comentariuScrie un raspuns

Arhiva blog

Ultimele comentarii

Nu exista comentarii

Cauta in blog

Anterior
Urmator

Nici un produs

Urmeaza a se stabili Livrare
0,00 lei Total

Platește